-
Günlük TazeRead MoreÖNİZLEME
Acı Badem (Kabuklu)
Alkali açısından zengin olan badem bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Vücuda giren sağlıksız maddelerin atılımını sağlayan alkali içeriği vücudu olası hastalıklara karşı korur.E vitamini açısından zengin olan badem antioksidan içerdiğinden kalp sağlığını önemli ölçüde korur. Magnezyum, folik asit bulunması kalp hastalıklarından bünyeyi korur ve arterlerde leke oluşumuna engel olur.Read MoreÖNİZLEME -
Günlük TazeÖNİZLEME
Acılı Leblebi
Beyaz leblebinin faydaları arasında sindirimi iyileştirme, kalp hastalıklarını önleme, kan basıncını dengeleme ve genetik hastalıklar ve kanser riskini azaltma gibi faydaları yer almaktadır. Ayrıca beyaz leblebi kemik ve saç sağlığını iyileştirici özelliğe sahiptir. Antik çağlarda insanlar beyaz leblebinin, hatta böbrek taşı tedavisine yardımcı olmak gibi tıbbi faydalar sunduğuna inanıyordu.
ÖNİZLEME -
Günlük TazeÖNİZLEME
Antep Fıstığı (Anaçıtlak)
Antep Fıstığı bol miktarda protein ve mineral içerir. B, C ve E vitamini açısından oldukça zengindir. Yüksek proteinli olmasına karşın kalorisi düşüktür. Antep fıstığını düzenli ve ölçülü tüketmek, vücuttaki LDL (kötü) kolesterol seviyelerini azaltabilir.
ÖNİZLEME -
Günlük TazeÖNİZLEME
Antep Fıstığı (Siirt)
Antep Fıstığı bol miktarda protein ve mineral içerir. B, C ve E vitamini açısından oldukça zengindir. Yüksek proteinli olmasına karşın kalorisi düşüktür. Antep fıstığını düzenli ve ölçülü tüketmek, vücuttaki LDL (kötü) kolesterol seviyelerini azaltabilir.
ÖNİZLEME -
Günlük TazeÖNİZLEME
Ayçekirdeği (Dakota Tuzlu)
Yüksek protein içeriği ile en değerli protein kaynaklarından birisi olan ve bu özelliği nedeniyle son yıllarda pek çok sporcu için oldukça önemli bir besin kaynağı haline gelen ay çekirdeğinin faydalarına bakıldığı zaman yalnızca spora destek amacıyla değil günlük hayatta da tüketilmesi gereken besinler arasında yer aldığı görülmektedir. Son derece besleyici bir gıda olan ay çekirdeği, çok sayıda mineral ve vitamin içeriğinin yanı sıra antioksidan özelliği sayesinde kanserli hücrelere savaş açma konusunda da birebirdir.
ÖNİZLEME -
Günlük TazeÖNİZLEME
Ayçekirdeği (Dakota Tuzsuz)
Yüksek protein içeriği ile en değerli protein kaynaklarından birisi olan ve bu özelliği nedeniyle son yıllarda pek çok sporcu için oldukça önemli bir besin kaynağı haline gelen ay çekirdeğinin faydalarına bakıldığı zaman yalnızca spora destek amacıyla değil günlük hayatta da tüketilmesi gereken besinler arasında yer aldığı görülmektedir. Son derece besleyici bir gıda olan ay çekirdeği, çok sayıda mineral ve vitamin içeriğinin yanı sıra antioksidan özelliği sayesinde kanserli hücrelere savaş açma konusunda da birebirdir.
ÖNİZLEME -
Günlük TazeÖNİZLEME
Ayçekirdeği (İnegöl)
Yüksek protein içeriği ile en değerli protein kaynaklarından birisi olan ve bu özelliği nedeniyle son yıllarda pek çok sporcu için oldukça önemli bir besin kaynağı haline gelen ay çekirdeğinin faydalarına bakıldığı zaman yalnızca spora destek amacıyla değil günlük hayatta da tüketilmesi gereken besinler arasında yer aldığı görülmektedir. Son derece besleyici bir gıda olan ay çekirdeği, çok sayıda mineral ve vitamin içeriğinin yanı sıra antioksidan özelliği sayesinde kanserli hücrelere savaş açma konusunda da birebirdir.
ÖNİZLEME -
Günlük TazeÖNİZLEME
Badem (Çiğ)
Alkali açısından zengin olan badem bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Vücuda giren sağlıksız maddelerin atılımını sağlayan alkali içeriği vücudu olası hastalıklara karşı korur.E vitamini açısından zengin olan badem antioksidan içerdiğinden kalp sağlığını önemli ölçüde korur. Magnezyum, folik asit bulunması kalp hastalıklarından bünyeyi korur ve arterlerde leke oluşumuna engel olur.ÖNİZLEME -
Günlük TazeÖNİZLEME
Badem (Kavrulmuş)
Alkali açısından zengin olan badem bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Vücuda giren sağlıksız maddelerin atılımını sağlayan alkali içeriği vücudu olası hastalıklara karşı korur.E vitamini açısından zengin olan badem antioksidan içerdiğinden kalp sağlığını önemli ölçüde korur. Magnezyum, folik asit bulunması kalp hastalıklarından bünyeyi korur ve arterlerde leke oluşumuna engel olur.ÖNİZLEME -
Read MoreÖNİZLEME
Badem Draje
Sevdiklerinizi şaşırtmak istiyorsanız ve farklılık yaratmak istiyorsanız bizce bu çikolata parçaları tam size göre… İstediğiniz gram ve kiloya göre… Doya doya çikolata yemenin tadını çıkarın. Farklı renklerde olan bu aromalı ve sade çikolataları çok seveceksiniz. Çocuklar gibi şen olmanın vakti geldi.
Read MoreÖNİZLEME -
Günlük TazeRead MoreÖNİZLEME
Ballı Cevizli Sucuk
Ballı Cevizli Sucuk selenyum minerali içeren ender gıdalardan biridir. Yapımında bal, süt, ceviz veya fındık, dut ve un kullanılan cevizli sucuk selenyum açısından zengindir. Kanser, kalp-damar hastalıkları, kansızlık ve iktidarsızlık problemi çeken insanların hemen her gün tüketmeleri tavsiye edilmektedir.
Read MoreÖNİZLEME -
Günlük TazeÖNİZLEME
Besni Üzümü
Peygamber üzümü olarak bilinen besni üzümü oldukça faydalı bir üzümdür.
Özellikle cilt güzelliği için başarılı sonuçlar veren bu meyve Adıyaman ilinin Besni ilçesinde yetiştiğinden dolayı bu adı almıştır.
ÖNİZLEME -
Günlük TazeÖNİZLEME
Beyaz Leblebi
Beyaz leblebinin faydaları arasında sindirimi iyileştirme, kalp hastalıklarını önleme, kan basıncını dengeleme ve genetik hastalıklar ve kanser riskini azaltma gibi faydaları yer almaktadır. Ayrıca beyaz leblebi kemik ve saç sağlığını iyileştirici özelliğe sahiptir. Antik çağlarda insanlar beyaz leblebinin, hatta böbrek taşı tedavisine yardımcı olmak gibi tıbbi faydalar sunduğuna inanıyordu.
ÖNİZLEME -
Read MoreÖNİZLEME
Çakıl Draje
Sevdiklerinizi şaşırtmak istiyorsanız ve farklılık yaratmak istiyorsanız bizce bu çikolata parçaları tam size göre… İstediğiniz gram ve kiloya göre… Doya doya çikolata yemenin tadını çıkarın. Farklı renklerde olan bu aromalı ve sade çikolataları çok seveceksiniz. Çocuklar gibi şen olmanın vakti geldi.
Read MoreÖNİZLEME -
Günlük TazeÖNİZLEME
Çam Balı
Çam balı, çiçek balından farklıdır. Çam balının faydaları çiçek balına göre farklılıklar gösterir. Bal arıları çiçek balını, çiçekteki nektarı olgunlaştırarak elde ederler. Çam balında ise Güney Ege ve Batı Akdeniz’de yetişen kızılçam üzerinde yaşayan Basra böceği’ne ihtiyaç vardır.
ÖNİZLEME -
Günlük TazeÖNİZLEME
Çifte Kavrulmuş Fındık
Fındık; magnezyum, çinko, potasyum, demir ve kalsiyum açısından zengin olan fındık ayrıca E ve B vitaminleri içerir. Lif açısından zengin bir kuruyemiştir.ÖNİZLEME -
Günlük TazeÖNİZLEME
Çikolatalı Leblebi
Beyaz leblebinin faydaları arasında sindirimi iyileştirme, kalp hastalıklarını önleme, kan basıncını dengeleme ve genetik hastalıklar ve kanser riskini azaltma gibi faydaları yer almaktadır. Ayrıca beyaz leblebi kemik ve saç sağlığını iyileştirici özelliğe sahiptir. Antik çağlarda insanlar beyaz leblebinin, hatta böbrek taşı tedavisine yardımcı olmak gibi tıbbi faydalar sunduğuna inanıyordu.
ÖNİZLEME -
Günlük TazeÖNİZLEME
Cips Fıstık
Kaplama Fıstığın içinde bulunan B1 vitamini, kan şekerinin yakılması ve kalp sağlığının korunması için gereklidir. Fıstık, sizi yaşlanmaya karşı korur. Ayrıca sigaranın ve alkolün olumsuz etkilerini azaltır. Fıstık, kandaki kolesterolü azaltarak kavrama yeteneği ve öğrenme gibi beyin fonksiyonlarını etkili kılar. İçerdiği B3 vitaminiyle kolesterolü düşüren, kan dolaşımını artıran ve zihni açan bir besindir. Kas gücü ve sinir iletimi için gerekli olan kalsiyum minerali içerir. Posalı bir besin olan fıstık, kanser yapıcı zararlı maddelerin bağırsakta kalma sürelerini kısaltarak bağırsak duvarı ile temasını azalttığı için kanserden korumada etkilidir.
ÖNİZLEME -
Günlük TazeÖNİZLEME
Çıtır Leblebi
Leblebi, nohuttan elde edilen bir yiyecektir. Nohuttan elde edilmesi sebebiyle leblebinin sağlık açısından birçok faydası vardır. Kalbi koruması, zayıflamaya yardım etmesi, mideye iyi gelmesi gibi… Nohut, çok eski yıllardan beri birçok ülkede tüketilen bir besindir. Akdeniz bölgesindeki ülkeler, Ortadoğu, Afrika ülkelerinde yaygın tüketilen bir besindir.
ÖNİZLEME -
Günlük TazeÖNİZLEME
Dağ İnciri
Kuru İncir; Gribal enfeksiyonların önlenmesinde tüketilen kuru incir, sindirimin kolaylaştırılmasını sağlıyor. Kuru incir içerdiği ‘benzaldehit’ maddesiyle kanserli hücrelerin büyümesini önlüyor. Magnezyumun yüzde 30’unu, fosforun yüzde 20’sini, B1 vitamininin yüzde 5’ini ve B2 vitaminin yüzde 4’ünü içeren kuru incir, bağırsakların düzenli çalışmasını sağlıyor.
ÖNİZLEME -
Read MoreÖNİZLEME
Düğün Kuruyemişi
Düğünleri Anadolu kültürünün vazgeçilmez bir parçasıdır.
Ananelerimizden bugüne düğüne davet edilen misafirlere çeşitli ikramlarda bulunulur. Bu ikramların başında gelen kuru yemişler, pratik olması amacıyla önceden porsiyonlar halinde paketlenmekte ve misafirlere düğün sırasında dağıtılmaktadır.
Read MoreÖNİZLEME -
Günlük TazeÖNİZLEME
DUTKURUSU
Kuru dut sağlık açısından oldukça faydalı bir yemiştir. İçerisinde barındırdığı zengin besin değerleri ile birçok hastalığın tedavisinde yardımcı olarak kullanılabilecek bir besin kaynağıdır. Dut kurusu sağlıklı, besleyici ve hastalıklara karşı koruma sağlayan bir yemiştir. Dut çok eski çağlardan itibaren alternatif tıp tarafından hastalıkların tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır.
ÖNİZLEME -
Günlük TazeÖNİZLEME
Erik Kurusu (Çekirdeksiz)
Kuru erik, temelde herhangi bir fermantasyon süreci olmadan güneşte doğal olarak kurutulmuş erik çeşididir. Bugüne kadar test edilen hiçbir meyve ve ya da kurutulmuş ot, kemik sağlığı üzerinde kuru eriğin gösterdiği etkiyi göstermemiştir. Elbette tüm meyve ve sebzelerin beslenme üzerinde olumlu etkileri var ancak kemik sağlığı açısından bu meyve olağanüstü!
ÖNİZLEME -
Günlük TazeÖNİZLEME
Fındık (Çiğ)
Fındık; magnezyum, çinko, potasyum, demir ve kalsiyum açısından zengin olan fındık ayrıca E ve B vitaminleri içerir. Lif açısından zengin bir kuruyemiştir.ÖNİZLEME