fbpx

Ballı Cevizli Sucuk

Günlük Taze

Ballı Cevizli Sucuk

Ballı Cevizli Sucuk selenyum minerali içeren ender gıdalardan biridir. Yapımında bal, süt, ceviz veya fındık, dut ve un kullanılan cevizli sucuk selenyum açısından zengindir. Kanser, kalp-damar hastalıkları, kansızlık ve iktidarsızlık problemi çeken insanların hemen her gün tüketmeleri tavsiye edilmektedir.

    Temizle
    • Açıklama
    • Ödeme Seçenekleri
    • Ek bilgi
    • Değerlendirmeler (0)

    Açıklama

    Ballı Cevizli Sucuk’un Faydaları

    Önceleri kışın tüketilmek için cevizli sucuklar kurutulur ve kış aylarında insanlar gerekli enerji ihtiyaçlarını cevizli sucuk ile karşılardı. Yüksek enerji değerine sahip olan cevizli sucuk aynı zamanda içerdiği  besin kaynakları bakımından da önemli gıda maddelerinden biri haline gelmiştir. 100 gr. Cevizli Sucuk 332 kcal enerji verirken, 139 mgr. Fosfor, 1260 mgr Potasyum ve 33 mgr. Sodyuma sahiptir. Sodyum bakımından fakir potasyum bakımından zengin olması kalp- damar hastalıklarının önlenmesi açısından önemini artırmaktadır. Cevizli sucuğun besin içeriği, üretim aşamasında kullanılan bal, süt, dut, ceviz veya fındığın kalitesiyle ilgilidir.

    Cevizli Sucuk; K, Ca, S, P,Mg, Cu, Zn, l, Cl, SiO, CaO gibi mineraller vardır. Enerji değeri yüksek proteinler de içerir. Ayrıca suda eriyen (A,D,E,K) vitaminler ile B grubu vitaminlere de sahiptir. Dolayısıyla vücut doku ve hücrelerinin yenilenmesinde, su dengesinin korunmasında, hormon, enzim üretiminde, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde cevizli sucuk önemli etkiye sahiptir.
    Son 30 yıl içinde kanser, kalp hastalıkları ve kısırlık vakalarında önemli artışlar olmuştur. Bunun önemli nedenlerinden biri selenyum mineralinin yeterince tüketilmemesinden kaynaklanmaktadır. Günlük ihtiyaç 70-100 mcg arasındadır.

    Cevizli Sucuk Faydaları

    Cevizli Sucuk Faydaları; pekmezpestil ve köme yani cevizli sucuk yüksek enerji kaynağıdır, kansızlık, halsizlik, zayıflık ve ishale iyi gelmektedir. Genç yaşta dengesiz beslenme ilerleyen yaşlarda şişmanlık, diyabet, kalp ve damar hastalıkları, hipertansiyon ve kanser gibi hastalıkların oluşma riskini artırmaktadır. Özellikle kış günlerinde ara öğünlerde pekmezpestil ve cevizli sucuk(köme) gibi doğal, besleyici değeri yüksek geleneksel ürünlerin tüketilmesinin vücut için çok yararlı olacaktır.

    Pekmezpestil ve köme(cevizli sucuk); ceviz, fındık ya da fıstık kullanılan, pestilden yapılan sarma tatlı, atom ve muska, köme(cevizli sucuk), dut ve üzüm şırası vazgeçilmez enerji kaynağıdır. Bu ürünler yüksek oranda ve sindirim gerektirmeyen şeker içermesi ve hızla kana geçmesi sayesinde yüksek enerji kaynağıdır. Hızlı enerji sağlaması bu ürünleri yoğun aktivite içinde olan sporcular, gençler ve ağır işçiler için ideal enerji kaynağı konumuna getirmektedir. Ayrıca demir, kalsiyum, fosfor, potasyum, magnezyum ve lif içeriği açısından zengin oldukları için bu gıdalar kansızlığın giderilmesi ve tansiyonun düzenlemesinde etkilidir.

    Cevizli Sucuk Faydaları

    Kısırlık Kalp Hastalıkları ve Kanser için Cevizli Sucuk Faydaları

    Bunun yanısıra Cevizli Sucuk Faydaları arasında içinde bulunan K, Ca, S, P,Mg, Cu, Zn, l, Cl, SiO, CaO gibi mineraller vardır. Enerji değeri yüksek proteinler de içerir. Ayrıca suda eriyen (A,D,E,K) vitaminler ile B grubu vitaminlere de sahiptir. Dolayısıyla vücut doku ve hücrelerinin yenilenmesinde, su dengesinin korunmasında, hormon, enzim üretiminde, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde cevizli sucuk önemli etkiye sahiptir.

    Son 30 yıl içinde kanser, kalp hastalıkları ve kısırlık vakalarında önemli artışlar olmuştur. Bunun önemli nedenlerinden biri selenyum mineralinin yeterince tüketilmemesinden kaynaklanmaktadır. Günlük ihtiyaç 70-100 mcg arasındadır.ABD’de 1312 hasta üzerinde yapılan araştırmalarda, 200 mcg selenyum alımıyla prostat kanseri %63, akciğer kanseri %47, kolorektal kanserde %58 azalma olduğu tespit edilmiştir. Genel olarak tüm kanser türlerinde ortalama %37 azalma bulunmuştur.

    Köme yani halk arasında bilinen adıyla cevizli sucuk selenyum minerali içeren ender gıdalardan biridir. Yapımında bal, süt, ceviz veya fındık, dut ve un kullanılan cevizli sucuk selenyum açısından zengindir. Bu itibarla kanser, kalp-damar hastalıkları, kansızlık ve iktidarsızlık problemi çeken insanların hemen her gün tüketmeleri tavsiye edilmektedir.

    ÖDEME SEÇENEKLERİ

     

    BANKA HAVALESİ veya EFT ile ÖDEME:

    Arif Efendi Kuruyemiş olarak Havale / EFT ile yapacağınız alışverişlerde, sipariş tutarının hesaplarımıza geçmesiyle teslimat süresi başlar.  7 iş günü içerisinde hesaba geçmeyen havale siparişleriniz geçersiz sayılır.

    KREDİ KARTI ile ÖDEME:

    Arif Efendi Kuruyemiş markası olan www.tazecerez.com sitemizde 128 Bit SSL üzerinden Visa ve Master Card kredi kartları ile güvenli alışveriş yapma imkanı sunar. Arif Efendi Kuruyemiş, anlaşmalı banka kredi kartlarıyla tek çekim veya taksitli alışveriş yapabilirsiniz.

     

    KAPIDA ÖDEME:

    Kapıda ödeme seçeneği ile ister nakit yada kapıda kredi kartı ile alışverişinizin bedelini kapınıza gelen kargo personeline yapabilirsiniz. Kapıda ödeme seçeneği için ilave bir ücret alınmamaktadır.

    MAĞAZAMIZA GELEREK ALIM ve ÖDEME:

    Arif Efendi Kuruyemiş olarak Ankara Sincan ilçesindeki aşağıdaki adresimizdeki mağazamıza gelerek sabah 07:00 akşam 24:00'a kadar sıcacık çerezlerimizden ve ikramlıklarımızdan tadarak siparişlerinizi rahatça alabilirsiniz. Mağazamızda Kredi KArtı ile alışveriş ve nakit ödeme seçeneği mevcuttur.

    Adres: İstasyon Mah. Ayaş Cad. No:12/A Sincan / Ankara

    Haritada Göster
    İletişim Bilgileri

    Ek bilgi

    Ağırlık Yok

    Değerlendirmeler

    Henüz değerlendirme yapılmadı.


    Sadece bu ürünü satın almış olan müşteriler yorum yapabilir.